Robert Åkerlind
Idag har vi på 3 pointrar på gården samt en katt bland hermelinerna i form av en ungersk vizsla. 1992 införskaffade jag min första stående fågelhund. Intresset för stående fågelhundar kom upp tidigare då det i min vänskapskrets fanns korthårig vorsteh som kom att bli min andra fågelhundsras efter min första, som var en röd irländsk settertik som hade en hel del Aeris- blod i sig, bland annat SEUCH Aeris Da P Killen. Fram till idag är jag inne på min femte pointer.


Olika raser
Jag har tidigare haft flertalet hundar samt även fött upp 2 kullar av rasen korthårig vorsteh. 

När jag skaffade fågelhund var jag en frenetisk film- och bokmal, läste och visualiserade hela tiden mina intag av kunskap hur andra löser sina dressyrmetoder och blandade ihop dem med mina egna idéer och metoder... Så även idag, man utvecklas hela tiden.

Har fört fram kontinentala samt engelska hundar till högsta valör i Elitklass respektive Segrarklass på jaktprov och tycker att proven är trevliga även om jag prioriterar jakten för egen del men tycker att jaktproven är viktiga ur avelns synpunkt.
 
Mentalt stabila hundar som är självsäkra tilltalar mig i allra högsta grad. Har de även genetisk en naturligt bra reviering så börjar vi närma oss den hund som jag ser på pointer som ras.

– Den perfekta fågelhunden, för mig!

Roger Larsson
1978 köpte jag min första egna hund, en engelsk settertik. 
Så startade min jägarkarriär med fågelhundar.

Idag och flera hundar senare så har jag en annan syn på både jakten och samvaron med hundarna än vad jag hade då. 

I hemmet idag har vi idag 2 pointertikar. Myrteigens Lilla tösen samt Aeris TK Leia.

Fågeljakt - Röd tråd
Fågelhundsjakt och jaktprov med pointer har varit en röd tråd sedan en bra tid tillbaka, men jag har även ett förlutet inom brukshundsraserna.
Vintermånaderna tillägnas en hel del tid i Arjeplogsfjällen där "spiketältet" tillsammans med husvagn är placerad. 

Har fram till idag fört fram pointer med högsta valörer och flertalet SM placeringar samt även blivit delgiven utmärkelser inom pointerklubben.

Aeris Kennel överlät min goda vän och mentor Stig Bernström till mig efter att han sedan slutet på 60-talet fött upp bland annat setterraserna irländsk och gordonsetter. Sedan dess har Robert Åkerlind även blivit delägare i kenneln.

Efter många år som egen företagare där jag drivit en stor sällskapsdjurbutik så tog jag beslutet att sälja det och sedemera bli friherre och ägnar tiden åt det jag vill.

- Är jaktprovsdomare inom FA.

Stig Bernström
Grundare - Aeris Kennel 

6/2 1935 ✝ 12/4 2018

Stig Bernström på hundutställning i Öjebyn i mitten på 60-talet.
 
Hunden som visas upp för domaren Ivan Swedru heter S31023/63 Anja  (e. S09930/59 Janås Aros u. S05446/62 Sassa). 

En mycket lovande och jaktprovsmeriterad tik med flertalet BIR placeringar på utställning,